Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533563 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 82
Előző Következő
Szilveszteri menűajánlat 2017-12-31 01:50:37
Szilveszteri menűajánlat Szilveszteri menűajánlat: Reggeli: Vajas pirítós kaviárral és lilahagymával Előétel: Kocsonya Főétel: Malacpecsenye párolt káposztával, burgonyagombóccal Desszert: Gyors sós-sajtos aprósütemény, méteres kalács Vacsora: Tatár bifsztek pirítóssal Éjfélre: Főtt virsli mustárral, tormával, hidegtál, hozzávaló salátákkal és persze pezsgő, bólé Ve...
Finom sonkatekercs a hidegtálhoz juhtúróval töltve 2017-06-05 07:58:33
Hozzávalók 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evőkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evőkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is) A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába, öntjük fél centi vastagon. A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a...
Húsvéti sonka aszpikban 2017-03-12 12:32:16
Húsvéti sonka aszpikban A húsvét, és év közben a hidegtálak egyik elmaradhatatlan darabja a sonkás-tojásos-zöldséges aszpik. Igazán dekor...részletek Bérczi Róbert Hozzávalók A sárgarépához 160 g sárgarépa 1 nagy csipet só 1 nagy csipet kristálycukor víz A zselatin oldathoz 800 ml alaplé - csirke 40 g zselatinpor Rétegezni...
Piros-fehér-zöld sonkába töltve 2016-03-12 10:15:03
Egy kedvünkre való formát fóliával kibélelünk, és beletesszük a sonkaszeleteket, szép sorban, úgy, hogy kicsit fedjék egymást, a szélük pedig kicsit túllógjon a forma peremén. A paprikát hosszú, vékony csíkokra szeleteljük, és elrendezzük a sonkán. A zselatint a hideg húslevesbe áztatjuk, majd amikor megdagadt, lassú tűzön felolvasztjuk, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Harmadrészét...
Téli hungarikum: a kocsonya 2014-01-14 18:02:19
Túlvagyunk a karácsonyon, előttünk a farsangi időszak, hideg van, a disznóvágásból kikeveredett fülek, farkak, csülkök tökéletes helyet kapnak egy-egy nagy tál kocsonyában. A házilag készítendő kocsonya nem olyan nagy ördöngösség. Bár ha valaki Dobos C. József szakácskönyve (1881) alapján szeretne kocsonyát készíteni, akkor nem is lenne olyan egyszerű. Dobos szerint a k...
Ünnepi hidegtál 2014-01-07 13:44:16
hozzávalók 6 főre Kaszinótojásokhoz: * 10 db tojás * 10 dkg vaj v. margarin * 1 ek mustár * 1 ek majonéz * só * bors * 1 cs.petrezselyem zöld * 1 gerezd fokhagyma * 10 dkg reszelt sajt v. keményebb krémsajt * 10 dkg gomba * 10 dkg főtt sonka v. gépsonka * 1 ek reszelt vöröshagyma * sűrű...
A Nucingen-ház és más elbeszélések 2013-02-11 12:41:02
Honoré de Balzac A Nucingen-ház és más elbeszélések TARTALOM A Nucingen-ház (Somogyi Pál László fordítása) A hadköteles (Nagy Géza fordítása) A Marana-vér (Bókay János fordítása) El Verdugo (Gyergyai Albert fordítása) Isten veled (Bartócz Ilona fordítása) Kerti mulatság (Bartócz Ilona fordítása) P...
Francia saláta 2 recept 2013-01-25 22:08:26
Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa (főtt) 10 dkg fehérrépa (főtt) 20 dkg burgonya (főtt) 20 dkg zöldborsó (főtt) 20 dkg alma 20 dkg ecetes uborka 1 ízlés szerint tartármártás 1 ízlés szerint mustár 1 ízlés szerint citromlé 1 ízlés szerint őrölt bors 1 ízlés szerint só Elkészítés: A répákat, a krumplit, az almát és az uborkát vágd kis kockákra, majd keverd össze a zöldbor...
szeretettel 2012-05-01 15:02:30
A GYOMOR ÖRÖMEI MAGYAROS VENDÉGSZERETET Egyik kalendárium a másik után kivénült, ezt a kifejezést kezdtük lassan elfelejteni; amíg ez idén, midőn farsangot írnak a báli levelezők, valamint a szabónők és a muzsikus cigányok: újra felbukkan itt-ott a régi fogalom. Itt házibál volt, amely reggel végződött,...
Mártások 2012-03-20 09:48:45
E rovatban hideg és meleg mártásokat írok le, melyek gyümölcsből és fűszerekből készült halakra, vadhúsokra és hideg marha-húsra valók. Semmi cifra, csak a leg- gyakorlatiasabb mártások ezek. A mértékeket a mennyiségben mind könnyen eltalálható módon igyekeztem megjegyezni. A jó ízű mártással sokszor a kevéssé sikerült húst is helyre lehet hozni. Tatár-mártás Négy toj...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.